Veelgestelde vragen

 

 

Veelgestelde vragen.

Is hulp op afstand veilig?
Absoluut, het programma verleent enkel toegang tot uw computer als het opgestart is. Wanneer u uw computer herstart, of het programma aflsuit, is er geen enkele extra toegang meer mogelijk!

Hoe werkt het?
U downloadt het programma van onze website, opent het en u zal een ID nummer toegewezen krijgen. Geef dit via telefoon, mail of sms door aan onze medewerker. Deze kan via dit ID nummer uw scherm overnemen. Er moet niets geinstalleerd worden, er blijft niets achter van gegevens of bestanden! 

Moet ik een programma installeren?
Nee, enkel downloaden en opstarten, gemakkelijk, niet? 

Kunnen jullie altijd op mijn computer?
Nee, enkel als u zelf de toestemming geeft en als het programma geopend is!  Indien het programma afgesloten is dan kunnen wij niet meer overnemen!

Hoeveel kost het?
Wij hebben vaste tarieven:
20 euro voor de eerste 15 minuten
30 euro voor het eerste half uur
vanaf dan 45 euro per uur.

Het kan ook gerust zijn dat een sessie 3 uur duurt maar dat wij slechts 30 minuten werk hebben (zoals een antispyware of antivirusscan), U betaalt dan slechts 30 minuten tijd!  Dit maakt Hulp op afstand een extreem kosten efficiënte oplossing tegenover de traditionele huisbezoeken.

Hoe gebeurd de betaling?
Eenvoudig, u wordt geholen, indien alles ok is ontvangt u via e-mail een factuur met betalingsgegevens.

Moet ik een kredietkaart hebben of vooraf betalen?
Nee, dit zou impliceren dat u eerst moet wachten tot wij een betaling ontvangen hebben. WIj helpen u direct en sturen de factuur achteraf. Zo bent u direct verdergeholpen en u hoeft ook geen kredietkaart gegevens door te geven 

Wat gebruiken jullie voor de hulp op afstand te realiseren?
Wij gebruiken hiervoor het programma Teaviewer wegens de eenvoudigheid en veiligheid (laat geen bestanden achter) 

Kan elk probleem ermee opgelost worden?
Zolang uw PC toegankelijk is via internet kunnen wij een interventie uitvoeren. Dit kan zelfs ook in veilige modus met netwerkmogelijkheden. Uiteraard kunnen wij enkel software problemen zoals virusverwijdering, Backup instellen, office problemen, computer onderhoud e.d. oplossen

Welke internet verbinding heb ik nodig voor hulp op afstand?
Een standaard breedband verbinding is voldoende, ADSL, VDSL, kabel... zelfs via 3G mobiel! 

Hoe snel is een probleem oplgelost?
Dit is vooral afhankelijk van de aard van het probleem en de snelheid van uw computer! In elk geval werken we er wel aan door en proberen we u zo snel mogelijk (dezefde dag) te contacteren! 

Kan ik ook mijn computer bij jullie binnenbrengen?
In bepaalde gevallen kunnen wij het probleem niet op afstand oplossen, wij kunnen dan aan huis komen of u kan de computer bij ons binnenbrengen! 

Komen jullie ook aan huis om computerproblemen op te lossen?
Uiteraard! Hiervoor hebben wij ervaren computermannen beschikbaar! Afhankelijk van de regio komen er bepaalde verplaatsingskosten in rekening!

Hoe verwijder ik de software van hulp op afstand weer?
U hoeft niets te de-installeren, enkel het gedownloade bestand verwijderen is voldoende. U kan het echter ook laten staan zodat u het niet telkens moet downloaden en zoeken op de website! 

Kunnen jullie iedereen helpen overal ter wereld?
Jep, op reis, vakantie, werk, hotel, hotspot, mobiel... zolang u een internet verbinding heeft kunnen wij u helpen!